Szitokszóként használják Orbán és Trump nevét a német politikusok

Otto von Bismarck

Németország...

Egy felelős német kormánypárti politikus végre épelméjű tervekkel állt elő a muzulmán beözönlés megakadályozására. Válaszul Orbánoztak és Trumpoztak az őrjöngő baloldali vezetők…

Németországban párton belül is bírálták, a tartományi belügyminiszterek konferenciája pedig napirendre sem vette tanácskozásán a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik alelnöke, Thomas Strobl baden-württembergi belügyminiszter javaslatcsomagját az elutasított menedékkérők kitoloncolását szabályozó előírások drasztikus szigorításáról.

A német sajtóban a napokban ismertetett terv központi eleme, hogy fel kell állítani Egyiptomban egy hazatelepítési, kitoloncolási központot, ahol nemcsak a Földközi-tengerből kimentett embereket kell összegyűjteni, hanem a Németországba bejutott, majd elutasított menedékkérőket is. A közel-keleti arab országban kialakítandó táborban kell elhelyezni mindazokat is, akik személyazonosságuk eltitkolásával, meghamisításával próbálkoznak menedékjogot szerezni, és akiket a német menekültügyi hatóság elutasított, de hazájuk nem akar visszafogadni.    

Klaus Bouillon Saar-vidék tartományi CDU-s belügyminiszter elzárkózott a koncepció megtárgyalásától. A javaslatok túl messzire mennek, egész biztosan nem kerülnek a tanácskozás hivatalos napirendjére - mondta.

A szövetségi szinten a CDU-val kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) részéről élesen bírálták Thomas Strobl felvetéseit. A kritika szerint a politikus "jobbról akarja előzni a CSU-t", a menekültügyben rendre szigorítást szorgalmazó bajor testvérpártot. Az SPD egyik alelnöke, Ralf Stegner a dpa hírügynökségnek azt is elmondta, hogy Thomas Strobl javaslatait "Orbán és Trump talán támogatná", de a szociáldemokraták biztosan nem.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/32189/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,cdu,csu,német választás,németország,spd,trumpizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?