Otto von Bismarck
2017.04.24.

A befogadás kultúráját, a Wilkommenskultur-t nem a külföldiekkel, hanem a Németországban születő gyermekekkel kapcsolatban kell ápolni. Így a gyermekvállalást ösztönző, aktív családpolitikát kell folytatni és fel kell lépni a magzati élet védelmében.

Parlamentbe kerülésük alapvetően átalakíthatja Németországot

Otto von Bismarck
2017.02.27.

A választók abszolút többsége hiteltelennek tartja a dolgozó kisemberekre hivatkozó Orbánfóbiás Martin Schulzot, mégis népszerű. Bár azt azért kevesen hiszik, hogy le tudja győzni az elfáradni, felőrlődni látszó Merkelt.  Váratlanul nyitott lett a német választás.

Merkel és Schulz. Fej-fej mellett...

Otto von Bismarck
2017.02.16.

Rakétasebességgel tör föl a nyolc általánost végzett Martin Schulz vezette német szociáldemokrata párt. Pedig már nem csak az iskolázatlansága és alkoholizmusa közismert, hanem pénzügyi stiklijeire és emberi aljasságaira is fény derült. A német jobboldal pedig egyenesen trumpizmussal, azaz populizmussal vádolja.

Trump és Schulz. Egyébként ki nem állhatják egymást...

Otto von Bismarck
2016.12.31.

Németország egy éve a terrorban. Angela Merkelnek nem hogy nem álla bukásra, még kihívója sem igen akad. A menekültpolitikáját olyan óvatosan alakítja át, hogy ne tűnjön föl a választóknak. A német média a kommunista és náci időket is megszégyenítően szolgálja ki a migránsbeözönlést még mindig támogató kormányt.  

Angela Merkel. Marad?

Otto von Bismarck
2016.12.30.

A németek többségének tényleg elment a józan esze?

Szinte hihetelten! A németek többsége szerint nincs összefüggés a terror és a merényletek között...

Otto von Bismarck
2016.12.08.

Németország forrong, de a vezetők egy része még mindig arról győzködi a társadalmat, hogy semmiféle összefüggés nincs a muzulmán beözönlés és az általuk elkövetett bűncselekmények között.

Németország forrong a brutális bűncselekmények láttán

Otto von Bismarck
2016.11.23.

Németország és Európa sorsa van a kezében. Részletes elemzés Merkel döntésieről, politikájáról és jövőjéről. 

Merkel - ha korlátozottan is - önkritikát is gyakorolt. Egyfelől utalt arra, hogy ha az idő kerekét vissza lehetne forgatni, akkor a menekültválság kezelésében nem úgy járna el, mint ahogy 2015-ben tette

Otto von Bismarck
2016.11.23.

Ismét előkerült a jó öreg komcsi fegyver: lefasisztáznak mindenkit. Miközben már a németek közel harmadának elege van, úgy érzi becsapják és hogy megérett az idő az uralkodó politikai iránnyal szembeni ellenállásra.

A kutatók szerint a német társadalomra nagymértékben jellemző a szélsőjobboldali gondolkodásmód alternatívnak vagy újnak nevezett változata, amelynek központi fogalma az identitás és az ellenállás

Otto von Bismarck
2016.11.22.

A bajorok egyelőre nem tekintik közös jelöltnek Angela Merkelt. Megegyezést akarnak a bevándorláspolitikáról. Arról, amit Merkel nem tart lényegesnek…

Merkel és a bajor CSU között a menekültválság miatt mérgesedett el a viszony

Otto von Bismarck
2016.11.20.

Bejelentette: mindent folytatni akar. Mert kell…

Nincs új irány. Merkel maradni akar...